HTML

Kasztner blogja

Közélet, politika, kultúra, vallás és hitvita kendőzetlenül. A szólás szabadság - a vélemény meg árad! Senki sincs biztonságban.

Friss topikok

Linkblog

A szólás szabadság!

2009.10.20. 10:35 Kasztner

Angyalok és Démonok

Címkék: vélemény politika kritika közélet vallás esszé hitvita

 

Az egyik kedvenc témám következik – jól figyelj mert remélem vitatkozni fogunk!

Előre leszögeznem – bár reményem szerint ez írásból egyértelmű lesz – semmi bajom a vallással, a vallásokkal, a hívő emberekkel, az idealistákkal, reménykedőkkel, csodavárókkal és az ebtartókkal. Sőt!

A vallásos érzület, spiritiszta beállítódás, remény és hit-elkötelezettség az emberi lét velejárója. Honnan jövünk, merre tartunk, mire föl ez az egész. Egyszeri a földi lét vagy van esély javítani legközelebb. ( Kérjünk-e bocsánatot most attól, akit megbántottunk, adjuk-e vissza az ezrest, amit elsejéig kértünk kölcsön - vagy ráér mindez a következő életünkben. ) Megannyi elgondolkodtató kérdés. Ezeken a témákon jó elmerengeni, rágódni - ezeket jó megbeszélni is, mert van akinek arra van szüksége. Rendkívül fontos és nagyon intim dolgok. A lelkület legmélyebb, legtitkosabb, legőszintébb megnyilvánulásairól van szó, ami sokaknak nagyon nehezen megfogalmazható vagy megjeleníthető még önmaga számára is - nemhogy mások felé. Kényes kérdés, szent dolog – és magánügy, mint a szexuális identitás. Titok is - mint az, hogy óvodai betűtésztás leves sokkal jobb, mint anyu vagy a nagyi főztje.

( Erre az ingoványra egy másik írásban tévednék vissza magvas – magasztos eszmefuttatás, sziporkázó bölcselkedés és kegyetlen igazság-kimondás jellegzetesen kasztneri stílusában. )

Most jöjjenek az angyalok és démonok!

Jómagam kissé rácsodálkozom, hogy családom és baráti körömből is jó páran csak most – az angyalok és démonok sikerkönyv vagy film kapcsán - foglalnak állást és alkotnak véleményt egyház és Vatikán ügyben.

Jó reggelt!

Drága barátaim, hát eddig hol éltetek, mit gondoltatok ezekről a dolgokról? Részletes vallástörténeti korrepetálás nélkül is annyi igazán elvárható, hogy ne keverjük össze azt, ami nem összevaló – mixer tanfolyam, első nap, első lecke.

Vallás és egyház az bizony kettő – és nem sok közük van egymáshoz. A számtalan kis zsidó szekta közül az intézményesítésnek ( egyházasításnak ) – mai szóhasználattal „a kiváló marketingjének” - köszönheti a kereszténység azt, hogy az egész világot behálózó vallássá válhatott. Vatikán állam intézmény rendszere pedig az egész világot átszövő egyház – nincs sok köze a valláshoz, inkább a politikához.

Egy bestseller kell ahhoz, hogy ráeszmélj – ott is, onnan is gyarló emberek irányítják a világot - milliók sorsát. Politika, tudod - gazdaság, kül, bel, biztonság, oktatás,vallás - minden. A világ minden pontján, a legeldugottabb kis településeken is ott a képviselet – de legalább harangoznak és ez jó, mert ez mindenkit emlékeztet az idő múlására, a változásra.

Keresztény lelkületű barátaim! Az lenne a jó, ha figyelmeteket egy pillanatra levennétek a „zsidó összeesküvés és világuralmi törekvésekről” valamint a „világot fenyegető muszlim veszedelemről”, nem is beszélve a „ világ jelenlegi összes bajáért felelős liberális gondolkodásról” és egy kicsit a saját (egy)házatok portája felé irányítanátok – nem lenne haszontalan. Kevesebb meglepetés ér majd legközelebb, ha egy új sikerkönyvet vesztek a kezetekbe vagy moziba mentek. Csoda is fog történni, a világ kitárul majd az ideológiai szemellenző lehulltakor – higgyétek el ( abban jók vagytok ) !  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitzgraf.blog.hu/api/trackback/id/tr171462622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása