HTML

Kasztner blogja

Közélet, politika, kultúra, vallás és hitvita kendőzetlenül. A szólás szabadság - a vélemény meg árad! Senki sincs biztonságban.

Friss topikok

Linkblog

A szólás szabadság!

2011.01.11. 14:13 Kasztner

Büdös tojások

Címkék: vélemény politika kritika közélet fidesz magyarok publicisztika sajtószabadság médiatörvény fülkeforradalom

WikiLeaks kapcsán eszembe jut egykori mesterem mondása, miszerint „ ahhoz, hogy teljes bizonysággal megállapítsuk egy tojásról, hogy az büdös – nem kell feltétlenül tudnunk tojást tojni. Sőt semmit sem kell tudnunk a tojásról - büdös és kész.” ( Jó, nem egy nagy mondás és lehet, hogy Tamás már rég nem is emlékszik rá, hogy ilyet valaha is mondott nekem – de mivel én akkor fiatal és tanítvány voltam – természetesen megjegyeztem egy életre. )

WikiLeaks egy vagabund társaság, akik naivan – vagy ál-naivan – elgondolták, hogy elég a sok hazugságból. Lerántják a leplet az eltusolásra szánt - amúgy vérlázító – dolgokról. A nyilvánosság aztán majd teszi a dolgát – a rossz fiuk rács mögé kerülnek, de legalább is sikereiktől és jogtalan dicsfényüktől megfosztva mellőzöttségbe taszajtódnak.

Így lenne helyes ez egy normális világban. Amikor egy gazemberről kiderül, hogy csúnyán félrevezette a jámbor sokaságot azon majd mindenki felháborodik. Akik szerették a csirkefogót, azok rögtön megtagadják. Akik nem kedvelték eddig sem, azoknak beigazolódik rossz előérzetük a fickóval kapcsolatban és még okosnak is érezhetik magukat. The end – stáblista.

Nos, a valóságban nem így zajlanak a dolgok. Valójában mindaddig, amíg jogerős és elmarasztaló bírói ítélet nincs a birtokunkban senkiről sem állíthatjuk, hogy egy disznó. ( bármennyire is annak tűnik – mintha a tojás csak akkor lenne „hivatalosan” büdös, ha pecsétes igazolás van róla )

Aki kijelenti egy szarháziról, hogy az mekkora geci – no, az nagy bajba kerülhet, ha nem várja ki a fellebbviteli eljárás végét. Az állítás igazságtartalma – közben és valójában - nem érdekel majd senkit. Ha nagyon nagy gazember a hírbehozott, akkor majd az „államtitok intézményének” varázsereje - ha kisebb zsivány, akkor egy menő ügyvéd védi majd meg minden további kellemetlenségtől. A rágalmazót meg példásan megbüntetik, hogy senkinek eszébe se jusson ezentúl – csak úgy megszellőztetni, kiszivárogtatni, fellebbenteni, leleplezni, utalni, sejtetni, vélni.

( Jól gondold meg eztán, hogy egy tojást - csak úgy félvállról – lebüdösőzől, bármennyire is csavarja az orrodat annak bűze. )

Szóval itt ez a WikiLeaks -es vezér, aki sokaknak és sokat tud kellemetlenkedni – hiszen mindenkinek van valami vaj a füle mögött. ( Szokták mondani ezt , mert én erről nem tudok semmit. ) Szóval csak kutakodni kell és aztán világgá kürtölni – szégyellje magát a sok becstelen fráter. ( Speciel nekem mindig is szimpatikus, ha megrángatják az oroszlán bajuszát. )

Ez a viselkedés sokaknak ( leginkább az oroszlánoknak ) nem kedvére való, ezért valami fogást kerestek a pasin – hiszen mindenkinek van stiklije - erről szól az egész. ( Csak kinek nagyobb, kinek kisebb a bűnlajstroma. ) Különben is, a legjobb védekezés a támadás!

A kellemetlenkedőt ezért nemi erőszak vádjával citálják bíróság elé. Majd a sitten lesz ideje gondolkozni és talán befogja a száját is – mert amiket mond az egyre kínosabb egyre többeknek. Svédországban lesz az eljárás. ( Ott, ahol az is nemi erőszaknak számít, ha egy zűrős éjszaka után az érintett hölgy - másnaposan, az előző estének azon részeit nagyon szégyellve, amire egyáltalán emlékszik – panaszt emelhet alkalmi partnerére akár azért is , ha volt aktus közben orgazmusa - de azért is , ha nem volt. )

Ügyes húzás – mármint ez az ellenlépés.

Hú, de izgatott vagyok – vajon mi lesz a vége?

Hajrá Julian!

( De miért van „dejavu” érzésem - és most hogy jutott eszembe az UDZ ügy? Hogy jön ez ide? )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitzgraf.blog.hu/api/trackback/id/tr642576589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása